Karoulias | Ιστορία
16408
page-template-default,page,page-id-16408,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,no_animation_on_touch,qode-title-hidden,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-1.0.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

ΒΣΚ  – ΙΣΤΟΡΙΑ

Οι σημαντικότεροι σταθμοί στην ιστορία μας

Η ιστορία της εταιρείας ξεκινά με το Βλάση Καρούλια, ένα δραστήριο Έλληνα της διασποράς που, από την περιοχή της Ανατολικής Ρωμυλίας (σημερινή Ν.Α. Βουλγαρία), βρίσκεται, στις αρχές της δεκαετίας του 1940 στην Αθήνα, αποφασίζοντας να συνεχίσει την οικογενειακή παράδοση στο εμπόριο και τα ποτά, που πρώτος ξεκίνησε ο παππούς του. Από τότε μέχρι και σήμερα, η εταιρεία μας έχει να επιδείξει μια μακρά και επιτυχημένη πορεία συνεχούς ανάπτυξης, καθώς και μια σειρά σημαντικών επιχειρηματικών κινήσεων, που τα τελευταία 15 χρόνια, την ανέδειξαν σε έναν από τους ηγέτες της αγοράς οίνων και αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα, με αξιοσημείωτη επίσης πρόοδο στον κλάδο των ροφημάτων (καφέ, τσάι και σιρόπια) αλλά και βαλσαμικών ξιδιών και προϊόντων Ελληνικής γαστρονομίας.

Δεκαετία ’40 

O Βλάσης Καρούλιας ιδρύει την πρώτη, οικογενειακή του επιχείρηση γενικού εμπορίου στο κέντρο της Αθήνας.

Δεκαετία ’60

Ξεκινά η πρώτη επιχείρηση ποτών του Βλάση Καρούλια, που εδρεύει στο Κολωνάκι της Αθήνας και διατηρεί τα δικαιώματα διανομής πολλών, διεθνούς φήμης, αλκοολούχων ποτών της εποχής (ανάμεσά τους και το Cutty Sark Scotch Whisky)

Δεκαετία ’70

Η εταιρεία μετατρέπεται σε Α.Ε. και επεκτείνεται, αποκτώντας -μεταξύ άλλων- τα δικαιώματα διανομής στην Ελλάδα ορισμένων από τα πιο διάσημα ποτά της εποχής. Κάποια από τα πιο γνωστά σήματα που διακινεί η εταιρεία είναι τα Chivas Regal, Cutty Sark, Bacardi, Smirnoff, Tia Maria, Cointreau, Remy Martin κ.α

1992 Η αγγλική εταιρεία BERRY BROS & RUDD (ιδιοκτήτρια του Cutty Sark Scotch Whisky) εξαγοράζει την πλειοψηφία των μετοχών της Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ, μετά το θάνατο του ιδρυτή Βλάση Καρούλια, στις 2 Αυγούστου 1989.

1992 Ξεκινάει η διανομή του MARTINI

1993 Η έδρα της εταιρείας μεταφέρεται στη Κηφισιά

1994 Υπογράφεται η συνεργασία με την αμερικάνικη εταιρεία BROWN FORMAN (ιδιοκτήτες του Jack Daniel’s Tennessee Whiskey)

1995 Έναρξη διανομής για το Southern Comfort, άλλο ένα προϊόν της BROWN FORMAN.

1998 Η έδρα της εταιρείας μεταφέρεται από την Κηφισιά σε νέες, ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, στον Άγιο Στέφανο Αττικής. Δημιουργείται η βάση συνεργασίας με την REMY HELLAS A.E. και η Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ αναλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη διανομή των προϊόντων The Famous Grouse, Oύζο Πλωμαρίου Ι. Αρβανίτου, Cointreau, Remy Martin, Jaegermeister, The Macallan.

1999 Η Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ αποκτά τα δικαιώματα διανομής στην Ελλάδα, του METAXA, του κορυφαίου ελληνικού ποτού διεθνώς.

2001 Η BERRY BROS & RUDD αποκτά το 100% της εταιρείας, διατηρώντας την αμιγώς Ελληνική διοίκησή της.

2004 Η Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ εισέρχεται δυναμικά στο χώρο του ποιοτικού ελληνικού κρασιού, συνάπτοντας μακροχρόνια εμπορική συνεργασία με την οινοποιία ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ του Γιάννη Μπουτάρη. Στα πλαίσια αυτά, αναλαμβάνει τη διανομή και προώθηση των υψηλής ποιότητας οίνων του Κτήματος.

2005 Οι οινικές συνεργασίες της Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ επεκτείνονται με το ΚΤΗΜΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ και το ΚΤΗΜΑ ΣΙΓΑΛΑ. Επίσης, η εταιρεία, προχωρά σε συνεργασίες με τις εταιρείες BORCO Markenimport GMBH, για τη διανομή των Sierra Tequila και Finsbury Gin και C&C International για τη διανομή των Tullamore Dew Irish Whiskey & Carolans.

2006 Η Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ συνάπτει συνεργασία με την ΕΝΩΣΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΣΑΜΟΥ, αναλαμβάνοντας τη διανομή και προώθηση στην ελληνική αγορά των φημισμένων ξηρών και γλυκών οίνων «Σάμος».

2007 Η εταιρεία αναλαμβάνει τη διανομή των προϊόντων τσίπουρου και τα αποστάγματα σταφυλιού της Κ.ΤΣΙΛΙΛΗΣ Α.Ε, ενώ δύο νέες συνεργασίες, με τις διακεκριμένες ελληνικές οινοποιίες GENTILINI (Μάιος 2007) και ΚΑΤΩΓΙ & ΣΤΡΟΦΙΛΙΑ (Σεπτέμβριος 2007), ενδυναμώνουν περαιτέρω τη θέση της εταιρείας στην αγορά του ποιοτικού ελληνικού οίνου.

Την ίδια χρονιά, η εταιρεία διευρύνει τη συνεργασία της με την εταιρεία BROWN FORMAN, αναλαμβάνοντας τη διανομή στην ελληνική αγορά των αυθεντικών Μεξικάνικων προϊόντων tequila El Jimador & Herradura, που παράγονται από τον Μεξικάνικο οίκο “Casa Herradura”, ενώ επίσης λανσάρει στην ελληνική αγορά το ultra-premium gin G’Vine της EuroWineGate.

2008  Συνάπτει μακροχρόνια εμπορική συνεργασία με τον διεθνή Όμιλο SPI Group, αναλαμβάνοντας τη διανομή, στην Ελληνική αγορά, της premium vodka STOLICHNAYA”, καθώς και της ultra premium vodka “ELIT by Stoli”. Την ίδια χρονιά, η εταιρεία αναλαμβάνει την διανομή του αυθεντικού RON VARADERO.

2009 Η Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ προχωρά σε εμπορική σύμπραξη με την Ι. ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ & ΥΙΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ Α.Ε, μέσω της συνδεδεμένης εταιρείας IMA Beverages, με στόχο τη διάθεση στους καταναλωτές μίας ολοκληρωμένης γκάμας ποιοτικών προϊόντων σε προσιτές τιμές.

2010  Ξεκινάει η διανομή των οίνων του Κτήματος Αβαντίς και του Κτήματος Τέχνη Οίνου.

2011 Η Berry Bros & Rudd, μετά την πώληση του Cutty Sark Scotch Whisky, αποφασίζει να αποχωρίσει από την εταιρεία διανομών στην Ελλάδα-την Β.Σ. Καρούλιας Α.Β.Ε.Ε.Π.-που έχει γίνει στο μεταξύ μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες οίνων και ποτών στην Ελλάδα και έχει αναπτυχθεί τα τελευταία 20 χρόνια από τη διοίκησή της, με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Χρήστο Αργυρού.

Ο τελευταίος, μέσω της ΙΜΑ Α.Ε., προχώρα στην εξαγορά της Β.Σ.Κ. και ζητά από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της BB&R, κ. Hugh Sturges, να παραμείνει στο Δ.Σ. της Β.Σ.Κ. αναλαμβάνοντας Πρόεδρος, μετά τη συνταξιοδότηση του νυν Προέδρου, κ. Tony Easter.

2012 Η εταιρεία εισέρχεται στην αγορά των προϊόντων Ελληνικής γαστρονομίας και ξεκινά την διανομή των βαλσαμικών ξιδιών και προϊόντων μουστάρδας Παπαδημητρίου.  Την ίδια χρονιά ξεκινά η διανομή και των σιροπιών Fabbri.

2012 Συνεχίζοντας τις επιχειρηματικές της κινήσεις, η εταιρεία εισέρχεται στον χώρο του καφέ με το εμπορικό σήμα Cortese (espresso) και με την αντιπροσωπία για την Ελληνική αγορά του γερμανικού Dalmayr.

2013  Ξεκινά η διανομή των LABEL 5 Premium Scotch Whisky & SIR EDWARDS Scotch Whisky της La Martiniquaise, καθώς και του BULLDOG Premium Gin  της BULLDOG Gin Company. Την ίδια χρονιά αποκτά και τα δικαιώματα διανομής της μπίρας Paulaner.

2014 Η Β.Σ.Καρούλιας προχωρά σε υπογραφή συμφωνίας με την SABMILLER (Miller, Peroni, Pilsner Urquell, Grolsch),  και την ESTRELLADAMM (Estrella Barcelona και Inedit)

2014 Tα προϊόντα των οινοποιείων Τρουπή,  Μπαραφάκα και Γαβαλά προστίθενται στο portfolio οίνων της εταιρείας.

2015 Ένα χρόνο αργότερα υπογράφεται συμφωνία για την διανομή των οίνων του οινοποιείου της οικογένειας Ντουράκη και του κτήματος Ζαφειράκη.

2016 Ξεκινά διανομή του αφρώδους οίνου Bianco Nero της Τσιλιλής Α.Ε.

2016 Η εταιρία απόκτα τα δικαιώματα διανομής του Οuzo 12, ενός από τα ποιοτικότερα ούζα στην Ελλάδα, έπειτα από υπογραφή συμφωνίας με την Gruppo Campari.

2016 Η διανομή του SOUTHERN COMFORT επιστρέφει στην Β.Σ. Καρούλιας, μετά την αγορά του brand από την Sazerac U.S.A. Την ίδια χρονιά ξεκινούν οι εμπορικές συνεργασίες με την MOLINARI, για την διανομή της διάσημης sambuca, καθώς και τις μπύρες της μικροζυθοποιίας SEPTEM.

2016 Έναρξη διανομής των premium αναψυκτικών Fever Tree για την Ελληνική αγορά.

2017 Η διάσημη Grappa Nonino διαθέσιμη από την Β.Σ. Καρούλιας.

2018 Ανακοινώνεται η συνεργασία της Β.Σ.Καρούλιας Α.Β.Ε.Ε.Π. με το Κτήμα Χατζηγεωργίου. Τα κρασιά του Κτήματος Χατζηγεωργίου, έρχονται να συμπληρώσουν το portfolio Οίνων της Καρούλιας.

2019 Η διανομή του Cutty Sark επιστρέφει στη Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ,  την εταιρεία η οποία το ανέδειξε διαχρονικά σε μια από τις κυρίαρχες μάρκες whisky.

2023 Ηεταιρεία αναλαμβάνει τη διανομή των προϊόντων του νέου οινοποιείου Novus Leonidas Nassiakos στην ελληνική αγορά.

2023 Ξεκινά η διανομή των προίόντων ΕΚΑΤΕRRA (CVC) με  τα leading σήματα τσαγιών (φακελάκια) Lipton, Pukka, PG Tips.

2023 Συνεργασία για τη διανομή του Ultra Premium Φυσικού Μεταλλικού Νερού AVATON που πηγάζει από το Άγιο Όρος (Μονή Σίμωνος Πέτρας).

2024 ξεκινά σημαντική συνεργασία με τον όμιλο Ολύμπου, συγκεκριμένα τα αναψυκτικά Κλιάφα και το ανθρακούχο νερό Δουμπιά.