17 Nov Η Β.Σ. Καρούλιας στο Athens Bar Show 2016-17/11/2016
Με ένα pop up bar, έναν super διαγωνισμό και ένα μοναδικό whisky room η Β.Σ. Καρούλιας έδωσε το παρόν και έκλεψε τις εντυπώσεις στο φετινό Athens Bar Show.
Στο pop up bar SpiritsUp και σε 7 διαφορετικά stations, οι γνωστοί bartenders της on trade σκηνής: Άρης Χατζηαντωνίου, Παναγιώτης Φράγκος, Σίμος Ταγαράς, Αλέξανδρος Κεχαγιαδάκης, Νέαρχος Γκίκας, James Kαντιμοίρης, Μηνάς Πατεράκης, Δημήτρης Βαβουρανάκης, Χάρης Σωτηρόπουλος, Κλειώ Μπελογιάννη και Νικηφόρος Γεροπάνος, παρουσίαζαν cocktails όπως το Stoli Mule, το Herrmeister, το Southern Καρπούζι, το ΜΕΤΑΧΑ Ηot Sun, το Bulldog & tonic. Ταυτόχρονα διεξαγόταν και ένας άκρως δημιουργικός διαγωνισμός, με παρουσιαστή τον Xavier Μισαηλίδη και κριτική επιτροπή τους Σπύρο Πατσιαλό & Νίκο Ζήση.
H μάχη ήταν σκληρή και ιδιαίτερα πρωτότυπη, αφού οι διαγωνιζόμενοι έπρεπε να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν cocktails με βάση Ελληνικά spirits brands, όπως το ΜΕΤΑΧΑ, το τσίπουρο Τσιλιλή, τη μαστίχα Ομηρικό και το νέο τσίπουρο Αγιονέρι.
Στο Whisky Room, τους επισκέπτες υποδέχτηκαν οι Πέτρος Χαριζόπουλος και Ανδρέας Μπότσαρης ( The Tasters Club) και παρουσίασαν μία πλήρη γκάμα whisky από όλο τον κόσμο. Συγκεκριμένα το Blended Scotch Label 5, το Kentucky bourbon Buffalo Trace, τα Irish, Paddy και The Wild Geese, καθώς και τα Single Malts από τις περιοχές Speyside-Glenrothes και Islay-Bruichladdich.
Παράλληλα έγινε και η πρώτη παρουσίαση για τα: Bruichladdich, με τρεις ετικέτες, τα Classic Laddie, Port Charlotte Scottish Barley και το the super heavily peated, Octomore Scottish Barley , το Paddy Irish Whiskey και το Buffalo Trace Kentucky Straight Bourbon.
Στα πλαίσια των παρουσιάσεων, που πάντα προσελκύουν το ενδιαφέρον του κόσμου που επισκέπτεται το Athens Bar Show, η εταιρεία Καρούλιας με τον Ανδρέα Ματθίδη ΑΙWS και καλεσμένους διεθνείς Brand Ambassadors, διοργάνωσε τα εξής σεμινάρια:
-Λανσάρισμα της νέας σειράς ρούμι Artesano και του αντισυμβατικού London Dry Gin, The Blue Beetle. (Ανδρέας Ματθίδης)
-Βruichladdich. Progressive Hebriddean Distillers. (Joanne Brown/Aνδρέας Ματθίδης)
-METAXA. Classic Cocktails the Greek Way Vol 2 (A. Ματθίδης, Δ. Πολάτος, Α. Χατζηαντωνίου, Σ. Ταγαράς, Ν. Γκίκας, Μ. Πατεράκης, J. Καντιμοίρης)
-Fabbri 1905. MOLECULAR MOCKTAILS a new foamy tendency. (Alessandro Cattani)
-Buffalo Trace Kentucky Straight Bourbon. From the World’s Most Award-Winning Distillery (Ανδρέας Ματθίδης)
-Terroir in Agave: A journey through the Jaliscan Highlands, mountains and coast, the Tequila Valley & Oaxaca (Tomas Estes, Jesse Estes, Alba Huerta)
-Medicinal Propierties Behind the Anis Mediterranean Culture (Gegam Kazarian )
Οι γευστικές δοκιμές και στα δύο corners της B.Σ Καρούλιας δεν σταμάτησαν καθ’όλη τη διάρκεια του Athens Bar Show, ενώ οι ειδικοί που τα πλαισίωναν έδωσαν τη δυνατότητα σε όλους τους επισκέπτες να μάθουν μικρά μυστικά των blends, των συστατικών, των αρωμάτων, αλλά και πώς να τα χρησιμοποιούν για να παρασκευάζουν cocktails που ταιριάζουν με τις πιο μοντέρνες τάσεις.