Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1901 από τον Luigi Gozio στο Gussago, μια πόλη στην περιοχή της Franciacorta, στην επαρχία της Brescia. Σ’ αυτό το γοητευτικό περιβάλλον, ο Luigi Gozio, χρησιμοποιώντας παραδοσιακά μέσα, ξεκίνησε τη διαδικασία παραγωγής κρασιού από πιεσμένα κατακάθια σταφυλιού και ιζήματα, μια διαδικασία που υπήρχε ανά τους αιώνες.
Σήμερα το αποστακτήριο της Franciacorta πρωτοστατεί ως brand name στην αγορά. Η φιλοσοφία της εταιρείας περιλαμβάνει άριστη ποιότητα και τα χαρακτηριστικά των προϊόντων παραμένουν αναλλοίωτα με το πέρασμα των χρόνων. Η εταιρεία έχει καταφέρει να συνδυάσει την τεχνολογική εξέλιξη με τις παραδοσιακές μεθόδους και τους τρόπους παραγωγής.
Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά προϊόντα της εταιρείας είναι το Gozio Amaretto το οποίο συμβολίζει την Ιταλική ποιότητα. Το Gozio Amaretto παράγεται χρησιμοποιώντας μόνο υψηλής ποιότητας φυσικά συστατικά όπως: αλκοόλ, καμένη ζάχαρη και τις καθαρές ουσίες από τα διάφορα επιλεγμένα φρούτα, τα οποία προέρχονται από τέσσερις διαφορετικές ηπείρους. Χρησιμοποιείται μόνο η καλύτερη ποιότητα πικραμύγδαλου στις συνταγές για να ενισχύσει το μπουκέτο των αρωμάτων και τη γεύση. Το Gozio Amaretto είναι 100% φυσικό και διανέμεται από τη Β.Σ.Καρούλιας από το 2013