NONINO, 120 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ ΜΕ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ORAZIO ΣΤΟΝ ΒΕΝΙΤΟ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΕΝΙΤΟ, ΣΤΙΣ CRISTINA, ANTONELLA ΚΑΙ ELISABETTA
Η οικογένεια Nonino έχει αφιερωθεί στην τέχνη της απόσταξης από το 1897, όταν ο Orazio Nonino, ιδρυτής, εγκατέστησε στο Ronchi di Percoto το αποστακτήριό του, το οποίο μέχρι τότε υπήρχε μόνο ως περιοδεύον. Το 1973 δημιουργούν τη μονοποικιλιακή Grappa, Monovitigno® Nonino και φέρνουν επανάσταση στον τρόπο παραγωγής της Grappa και ξανασυστήνουν την κατηγορία στην Ιταλία, αλλά και σε όλο τον κόσμο.
Το 1984 αποστάζουν ολόκληρο το σταφύλι και δημιουργούν το Απόσταγμα Σταφυλιού ÙE® (με Υπουργική Εξουσιοδότηση για τη σχετική παραγωγή).
Το 2003 κερδίζουν το διάσημο βραβείο Ιταλικής Ποιότητας «Leonardo» για την απόλυτη ποιότητα, έρευνα και καινοτομία που εκπροσωπεί η μάρκα. Η οικογένεια Nonino και τα προϊόντα τους, θεωρούνται οι πραγματικοί «πρεσβευτές» της ιταλικής Grappa σε όλο τον κόσμο. Τον Ιανουαρίου του 2017 η Giannola, η σύζυγος του Benito- του εξαιρετικού αποσταγματοποιού- επιλέγεται ως Case Study από το London School of Economics (LSE).
Τον Μάρτιο του 2017 η Nonino αποσπά το βραβείο “Spirit Entrepreneur of the Year” Meininger Award.
Τα προϊόντα Nonino Grappa και ÙE® παράγονται από φρέσκα πρωτογενή προϊόντα που αποστάζονται 100% με βιοτεχνική μέθοδο, σε μικρούς, χάκλινους άμβυκες ατμού, στο Ronchi di Percoto. Η παλαιωμένη Nonino και η Riserva Grappa και η ÙE® ακολουθούν πάντα μια φυσική παλαίωση σε barriques και μικρά βαρέλια υπό τη σφραγίδα και την άγρυπνη παρακολούθηση των τελωνειακών και νομοπολιακών αρχών, στις 5 Αποθήκες παλάιωσης Grappa (MIG) των Αποστακτηρίων Nonino και εμφιαλώνονται με 0% προσθήκη χρώματος.
Οι Noninos συνεχίζουν την εξέλιξη της Grappa και προωθούν τη χρήση της σε Cocktails με Ιταλική φινέτσα και χαρακτήρα, καθώς και σε Aperitifs.
Η συνεργασία μεταξύ της Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ και της NONINO ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2017